Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Προκλητική η στάση του ΥΠΕΚΑ για το «Περδικοβούνι»

Επί ένα χρόνο (από τις 14/10/2011) το ΥΠΕΚΑ αρνείται να εξετάσει την αίτηση θεραπείας (ένα είδος προσφυγής) που του έχει υποβληθεί, για την ακύρωση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων στο έργο της επέκτασης της αιολικής εγκατάστασης στο «Περδικοβούνι». Και με την παλιά ηγεσία του υπουργείου και με την καινούργια το … έργο που παίζεται είναι ίδιο. Το γραφείο του υπουργού στέλνει την αίτηση στη διεύθυνση νομοθετικού έργου και αυτή με τη σειρά της στην υπηρεσία (ΕΥΠΕ) που είναι υπεύθυνη για την έκδοση της απόφασης (!!!). Γιάννης κερνά, δηλαδή, Γιάννης πίνει.

Ακόμη κι έτσι, η ΕΥΠΕ δεν απαντά στα επιχειρήματα που περιλαμβάνονται στην αίτηση θεραπείας, αλλά σε άλλα παλιότερα έγγραφα. Κανονική κοροϊδία, δηλαδή! Και αντί ο αρμόδιος υπουργός να τους «βάλει στη θέση τους» και, ταυτόχρονα, να απαντήσει στην αίτηση θεραπείας, παρακολουθεί αδιάφορα για πάνω από ένα χρόνο (από το νόμο, έπρεπε να έχει απαντήσει μέσα σε ένα μήνα).
………………………………………..

Στο μεταξύ η κατασκευάστρια εταιρεία έχει πάρει την άδεια εγκατάστασης και την έγκριση επέμβασης, από τις υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης και προχωρά απρόσκοπτα το έργο της επέκτασης. Άλλωστε, αυτός δεν είναι και ο ουσιαστικός λόγος της (μη) απάντησης του υπουργείου. Παρόλα αυτά, για μια ακόμη φορά παρανομεί, όπως και στην περίοδο της κατασκευής της υφιστάμενης εγκατάστασης, που αναγκάστηκε από τις δασικές υπηρεσίες να διακόψει, για ένα διάστημα τις εργασίες. Αποφάσισε να αλλάξει τη χωροθέτηση των Α/Γ (κάποια εμπόδια θα συνάντησε στις εκσκαφές), χωρίς να πάρει την αναγκαία τροποποίηση των αδειών που της έχουν δοθεί. Κράτος εν κράτει, δηλαδή.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: